کد خبر : 209657
تاریخ انتشار : شنبه 26 اسفند 1402 - 11:50

افزایش امنیت سایت وردپرسی با ۵ راهکار ساده

افزایش امنیت سایت وردپرسی با ۵ راهکار ساده

  امنیت وردپرس یکی از مهم‌ترین موضوعات برای هر صاحب سایت وردپرسی است. فرقی نمی‌کند که شما یک آنلاین شاپ کوچک با ۵۰ مشتری را مدیریت می‌کنید یا یک سایت بزرگ، در هر صورت نداشتن امنیت می‌تواند به بهای از دست رفتن زمان، سرمایه و اعتبار سایت شما تمام شود. در حالی که یک فرمول

 

امنیت وردپرس یکی از مهم‌ترین موضوعات برای هر صاحب سایت وردپرسی است. فرقی نمی‌کند که شما یک آنلاین شاپ کوچک با ۵۰ مشتری را مدیریت می‌کنید یا یک سایت بزرگ، در هر صورت نداشتن امنیت می‌تواند به بهای از دست رفتن زمان، سرمایه و اعتبار سایت شما تمام شود.

در حالی که یک فرمول مشخص برای امنیت صد در صدی سایت‌های وردپرسی وجود ندارد، اما راهکارهایی وجود دارند که با رعایت آن‌ها ریسک را به حداقل می‌رسانید. در این مقاله ابتدا به شما می‌گوییم که چرا یک سایت در وهله اول هک می‌شود، و در ادامه ۵ راهکار فوق‌العاده که ریسک امنیتی سایت شما را به حداقل می‌رسانند را معرفی کرده‌ایم. پس اگر می‌خواهید راه افزایش امنیت سایت وردپرسی را یاد بگیرید، در ادامه همراه ما باشید.

سایت‌های وردپرسی چطور هک می‌شوند؟

قبل از اینکه بخواهیم درباره راهکارهای افزایش امنیت سایت‌های وردپرسی صحبت کنیم، بهتر است دلایل هک شدن یک سایت وردپرسی را بررسی کنیم. به طور کلی، هکرها به دلایل زیر یک سایت وردپرسی را مورد حمله قرار می‌دهند:

  • ارسال ایمیل‌های اسپم از طریق سایت
  • برای دزدیدن اطلاعاتی مانند داده‌ها، لیست ایمیل‌ها، کارت‌های بانکی ثبت شده و…
  • برای سو استفاده از سایت شما برای نصب بدافزار روی سیستم کاربران سایت شما

وقتی یک هشدار امنیتی شخصی روی سایت خود دریافت می‌کنید، این حمله معمولا بخشی از یک هجوم بزرگ‌تر مثل حمله DDoS است. در این روش هکرها بجای تمرکز روی یک سایت، به زیرساختی که سایت شما روی آن بستر ساخته شده‌اند حمله می‌کنند تا با یک تیر چند نشان زده باشند. به همین دلیل هم شما باید با اصولی‌ترین راهکارهای افزایش امنیت یک سایت وردپرسی آشنا باشید، ‌حتی اگر یک سایت شخصی کوچک را مدیریت می‌کنید.

البته هکرها فقط به سایت‌های وردپرسی حمله نمی‌کنند. آن‌ها به انواع سایت‌های ساخته شده با روش‌های مختلف حمله می‌کنند و مدیران سایت‌ها باید نکات مربوط به امنیت سایت سازها یا سایت‌های اختصاصی را بدانند. با این حال به دلیل محبوبیت بالایی که سیستم مدیریت محتوای وردپرس نزد کاربران دارد، به عنوان اصلی‌ترین هدف هکرها شناخته می‌شود. البته ذکر این نکته نیز ضروری است که وردپرس یک پلتفرم متن باز است و تعداد زیادی از افراد هر روز روی امنیت این سیستم مدیریت محتوا کار می‌کنند.

۵ راهکار ساده برای افزایش امنیت سایت وردپرسی

واقعیت این است که هر سایتی با هر روشی هم که ساخته شده باشد، حداقل یک بار با یک مشکل امنیتی دست و پنجه نرم کرده است و سایت‌های وردپرسی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. خوشبختانه راهکارهای مناسبی برای افزایش امنیت سایت وردپرسی وجود دارند که با انجام آن‌ها، راه‌های نفوذ هکرها به سایت خود را می‌بندید.

۱- همه بخش‌ها را به‌روزرسانی کنید

یکی اولین اصولی که باعث افزایش امنیت سایت شما می‌شود، این است که تمام قالب‌ها، پلاگین‌ها و خود وردپرس را همیشه آپدیت کنید و به روز باشند. زمانی که یک به روز رسانی برای بخشی از سایت وردپرسی شما می‌آید، ‌ باید بدانید که آن آپدیت یک دلیلی دارد و آن دلیل هم معمولا امنیتی است. 

اگر توسعه دهندگان سایت نقطه ضعفی را در کدهایی که نوشته‌اند پیدا کنند، معمولا در یک آپدیت آن مشکل امنیتی را رفع می‌کنند. هر چه مدت زمان طولانی‌تری سایت شما از نسخه قدیمی استفاده کند، خطر هک شدن سایت شما نیز بالاتر می‌رود.

با وجود اینکه آپدیت کردن همه بخش‌های سایت‌های وردپرسی مثل قالب‌ها و افزونه‌ها ممکن است کمی زمان بر باشد، با این حال یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش امنیت سایت است. اگر از یک هاست وردپرسی مناسب استفاده کنید، به روز رسانی‌های مربوط به وردپرس به صورت خودکار انجام می‌شوند. 

وقتی که به آپدیت کردن پلاگین‌های وردپرسی می‌رسیم، برای راحتی کار می‌توانید از ابزار Smart Plugin Manager استفاده کنید. این ابزار به صورت خودکار به‌روزرسانی‌های تمام پلاگین‌های نصب شده روی سایت شما را ردیابی می‌کند و آن‌ها را در برنامه شما قرار می‌دهد.

۲- نام کاربری و رمز عبور مناسب انتخاب کنید

این نکته امنیتی، یک مورد امنیتی قدیمی است که در تمام بخش‌های اینترنت به کار شما می‌آید. این مورد سه قانون اصلی دارد:

رمز عبور منحصر به فرد انتخاب کنید، نام کاربری قوی انتخاب کنید و از یک پسورد منیجر استفاده کنید.

هکرها سال‌هاست که روی ضعف‌های حساب‌های کاربری (Usernames) و رمز‌های عبور (Passwords) کار می‌کنند. همین موضوع باعث شده است تا بیشتر رمز عبورهای رایج را بتوانند شناسایی کنند. پس سوالات زیر را حتما از خودتان بپرسید:

  • آیا حدس یوزر نیم من سخت است؟
  • آیا رمز عبور من منحصر به فرد است؟
  • آیا پسوردهایم را اخیرا آپدیت کرده‌ام؟

اگر فکر می‌کنید یادآوری تمام این اطلاعات ورود به حساب‌های کاربری برای شما کار سختی است، می‌توانید از پسورد منیجر یا اپلیکیشن‌های مدیریت رمز عبور استفاده کنید. این سرویس‌ها علاوه بر اینکه اطلاعات ورود به حساب کاربری شما را ذخیره می‌کنند، بلکه باعث می‌شوند تا بتوانید خیلی سریع وارد حساب کاربری خود شوید.

۳- برای تلاش‌های ورود محدودیت قرار دهید

اکنون که اطلاعات ورود به حساب کاربری خود مانند یوزر نیم و پسورد را قوی کردید، ورود به سایت خود را یک قدم سخت‌تر کنید. یکی از بهترین راه‌ها برای مقابله با حملات بی‌رحمانه به سایت شما، این است محدودیت‌هایی را برای تلاش‌های ورود به سایت خود قرار دهید. برای این کار می‌توانید از افزونه‌ای مانند “Limit Login Attempts” استفاده کنید. این افزونه بعد از سه بار ورود اطلاعات اشتباه، آن کاربر را برای بیست دقیقه از ورود ممنون می‌کند. شاید به این فکر کنید که اگر خودم پسوردم را فراموش کردم چه؟ برای همین موقع پسورد منیجر را به شما معرفی کردیم.

۴- آدرس اینترنتی لاگین وردپرس را تغییر دهید

راه دیگری که برای افزایش امنیت سایت پیش پای شما قرار دارد، ‌این است که آدرس ورود به بخش مدیریت سایت وردپرسی خود را تغییر دهید. در بیشتر سایت‌های وردپرسی اگر بعد از آدرس دامنه آن سایت عبارت /wp-admin را وارد کنید، به صفحه لاگین هدایت می‌شوید. با تغییر این آدرس، عملا پیدا کردن راه ورود به پنل مدیریت سایت خود را بسیار محدود می‌کنید و کار را برای هکرها سخت می‌کنید.

برای تغییر URL ورود به پنل مدیریتی، راه‌های مختلفی پیش پای شما قرار دارند. اما استفاده از پلاگین WPS Hide Login گزینه خوبی برای این کار است. فقط وقتی این کار را انجام دادید، فراموش نکنید که آدرس جدید را با همکاران و سایر افرادی که به پنل مدیریتی دسترسی دارند به اشتراک بگذارید.

۵- از کپچا و رمز دو مرحله‌ای استفاده کنید

در نهایت آخرین مرحله‌ای که امنیت ورود به سایت وردپرسی شما را کامل می‌کند، این است که از رمز عبور دو مرحله‌ای و کپچا در سایت خود استفاده کنید. 

رمز عبور دو مرحله‌ای نوعی رمز عبور است که به عنوان رمز ثانویه برای ورود به سایت باید از آن استفاده کنید و هر ۳۰ ثانیه یکبار تغییر می‌کند؛ بنابراین اگر هکری بتواند رمز عبور اصلی و نام کاربری شما را حدس بزند، باید رمز عبور دو مرحله‌ای را نیز در کمتر از ۳۰ ثانیه حدس بزند! شما می‌توانید رمز عبور دو مرحله‌ای را در وردپرس ایجاد کنید و با معرفی حساب کاربری خود به سرویس‌های Authenticator، رمزهای مربوط به آن را دریافت کنید.

در نهایت نیز باید بگوییم بسیاری از هکرها برای حمله به سایت‌ها از ابزارهای مختلف استفاده می‌کنند و رفتاری رباتی دارند. برای این که درخواست‌های ربات گونه در سایت شما جلوگیری شود، بهتر است که از فرم‌های کپچا در سایت خود استفاده کنید. برای ایجاد فرم کپچا نیز می‌توانید از پلاگین وردپرسی مثل Google Captcha استفاده کنید.

امنیت وردپرس‌تان را جدی بگیرید!

امنیت وردپرس مبحث مهمی بری هر مدیر سایتی است که باید آن را به طور کامل درک کند. در همین حین مدیر سایت باید بتواند تمام تمرکز خود را روی امنیت بگذارد و بهترین راهکارهای افزایش امنیت برای سایت وردپرسی خود را انجام دهد. راهکارهای معرفی شده در این مقاله می‌توانند تا حد خیلی زیادی راه نفوذ به سایت را ببندند و جلوی بسیاری از تهدیدهای اینترنتی را بگیرند. پس برای افزایش امنیت سایت وردپرسی خود، نکات امنیتی بالا را جدی بگیرید و به آن‌ها عمل کنید.

 

برچسب ها : ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

چگونه رپورتاژ بنویسیم؟

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح